Trainingen

Waaruit bestaan de trainingen?

De trainingen zullen altijd begonnen worden met een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek wordt een beeld gevormd van de ruiter, worden aandachtsgebieden gedefinieerd en doelen gesteld. Ook wordt een emotieprofiel opgesteld. Dit gesprek duurt ongeveer een uur. Dit gesprek kan op willekeurige locatie plaatsvinden, echter is het wel nodig om ongestoord te kunnen praten.

Tijdens de vimage2 (2)ervolgtrainingen ga je zelf rijden, zoals je op een willekeurige training zou doen. Tussendoor geeft Lonneke aanwijzingen en opdrachten. Dit zijn géén rijtechnische instructies, maar richten zich op de cognitieve en mentale processen van de ruiter. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van ‘self-talk’, mentale voorstelling, en ademhalingsoefeningen. De ruiter kan tevens ‘huiswerk’ krijgen om thuis mee aan de slag te gaan. Alle trainingen zijn volledig op maat gemaakt, input van het intakegesprek wordt hierbij gebruikt, en uiteraard de aspecten die tijdens de training zelf naar boven komen.

Daarnaast kunnen verschillende meetinstrumenten ingezet worden, om vooruitgang inzichtelijk te maken en eventuele knelpunten te herkennen. Verkregen informatie kan soms direct worden besproken, en anders direct na de training of bij de volgende training, afhankelijk van het gebruikte instrument. Voornamelijk de hartcoherentie-sensor (Inner Balance Trainer) wordt veelvuldig ingezet, en heeft al tot hele mooie resultaten geleid.