Ervaringen van ruiters

Terugkoppeling van een amazone die een individueel trainingspakket afnam in verband met angst:

Eind 2013 was ik door omstandigheden zo bang geworden voor het rijden op mijn oh zo brave paard dat ik een keuze moest maken: stoppen of hulp zoeken. Heel toevallig had ik Lonneke al ontmoet […]. Omdat ik direct al geïnteresseerd was in wat zij deed heb ik haar gevraagd mij te helpen. Na een uitgebreide intake hebben we een plan gemaakt. Lonneke heeft me geholpen om me te ontspannen en me weer zekerder te voelen bij het opstappen. Dat ging zo snel en zo goed dat we zelfs nog aan wedstrijdstress hebben kunnen werken. Nu bijna 1,5 jaar later heb ik er nog steeds veel aan. Af en toe heb ik een terugval en dan kom ik er met de tips van Lonneke weer doorheen!

Reacties van het Ástund talenten team aan de hand van de trainingen (verschillende momenten):

Ook was Lonneke Opsteegh vandaag aanwezig. Zij nam met iedereen voor het rijden van de proef even een momentje waarin ze op zoek ging naar de concentratie en focus die per persoon het meest optimaal was. Ook dit was weer een erg leerzaam en leuk moment in de training!

… Iedereen kreeg individueel les, en als vervolg op de les werden we met paard en al bij sportpsychologe Lonneke Opsteegh verwacht, om bij haar met specifiek op de ruiter afgestemde oefeningen aan bijvoorbeeld concentratie of ontspanning te werken. We zijn over haar manier van werken allemaal erg enthousiast. Ikzelf merk dat haar praktische tips meteen effect hebben op mijn manier van rijden en dus ook hun weerslag hebben op de manier waarop mijn paard beweegt.

… Vervolgens kwamen we bij Lonneke Opsteegh, sportpsychologe. Na het gesprek van vorige keer met haar, had ze voor iedereen een opdracht. Deze opdracht zorgde ervoor dat je aan je valkuilen kon werken. De opdrachten werden te paard uitgevoerd.

 

IMG_2280

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s